HATAY / DÖRTYOL - Çaylı Barboros İlkokulu

Şbt

Okulumuz 3-B sınıfı öğrencilerimiz Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin´de yürüttüğü "Zeytin Dalı Harekatı"na katılan Mehmetçik´e sevgi saygı ve desteklerini mektuplar aracılığıyla gönderdi.
Öğrenciler duygularını kaleme aldığı mektupları sınıf öğretmenleri Atilla KOCA´ya teslim etti. Öğretmenimiz de Suriye sınırına giden yardım konvoyuna mektupları teslim ederek Mehmetçik´e ulaşmasını sağladı. Öğrencilerimize ve öğretmenimize bu anlamlı ve duygulu davranışlarından dolayı teşekkür ederiz. Elinize yüreğinize sağlık.

Ara

Değerler Eğitimi Aralık ayı değeri "Misafirpeverlik ve Yardımlaşma" etkinliklerimiz. Öğretmenimiz Atilla KOCA ve emeği geçen tüm öğretmen öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

07Ekim 2005 tarihinde Mardin İli Çalı Köyü´nde  çıkan çatışma neticesinde Şehadet mertebesine erişen mahallelimiz  J.Uzm.Çvş Murat ÖZTÜRK’ün ailesini ziyaret ederek şehidimizin annesi MihribanTeyzemizin hayır dualarını aldık.Hem Mihriban Annemize hemde şehidimizin kardeşi Ercan ÖZTÜRK Beye misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederiz. Vatanı  uğruna kanını canını feda etmiş tüm Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Allah günahlarını af, mekanlarını Cennette Peygamber Efendimize  komşu eylesin inşallah.

“Kim Allâh’a ve Rasûl’e itâat ederse, işte onlar, Allâh’ın kendilerine nîmet verdiği peygamberler, sıddîklar, şehitler ve sâlihlerle beraberdir. Onlar ne güzel arkadaştırlar.” (Nisâ, 69)

Kas

21 Mayıs 2008 tarihinde Şırnak- Beytüşşebab’ta çıkan çatışma neticesinde Şehit olan mahallelimiz J.Uzm.Çvş Erkan  ÇÖRTÜK’ün  ailesini ziyaret ettik. Annemizin elini öpüp hayır dualarını aldık. Vatanı  uğruna kanını canını feda etmiş tüm Şehitlerimize Allah´tan rahmet diliyoruz. Allah günahlarını af, mekanlarını Cennette Peygamber Efendimize  komşu eylesin inşallah.

Allah yolunda öldürülen (şehit)lere “Ölüler” demeyiniz. Bilakis, onlar yaşıyor, ama siz farkında değilsiniz. (Bakara Suresi  154. Ayet)

Kas

4-B Sınıfımızın Kültür ve Miras Ünitesi, Milli Mücadelemiz konulu afiş çalışması.

Kas

Yaşadığı çağı aşarak geleceğe ışık tutan, yüzlerce yılda bile başarılması zor olan eylemleri kısacık yaşamına sığdıran, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mutafa Kemal ATATÜRK´Ü ebediyete irtihalinin 79. yıldönümünde saygı, rahmet ve minnetle andık. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Kas

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Genel Kurulumuzu öğretmen ve velilerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.